Εμιράτα Παντσέρι

Στο μικροσκόπιο ιταλικών και βελγικών αρχών έχουν μπει δύο ταξίδια του Παντζέρι στο διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου τόσο στο Ραμπάτ όσο και στη Ντόχα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Corriere della Serra,  το οποίο αναφέρεται στην  περίοδο κατά την οποία από τη μια είχε ενταθεί η συζήτηση για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη δια μέσου του Μαρόκο και από την άλλη στο Κατάρ  ήταν σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για την κατασκευή των γηπέδων στα οποία θα διεξάγονταν μετά από μερικούς μήνες οι αγώνες του Μουντιάλ 2022.

Εκείνη την περίοδο,  αυξανόταν και ο αριθμός των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων. Και είναι η ίδια περίοδος κατά την οποία Κατάρ και Μαρόκο χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη από τους φίλους στους οποίους είναι βέβαια ότι βασίζονται γιατι τους είχαν δωροδοκήσει με χρήματα αλλά και με πολυτελή δώρα.

Στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Οι κινήσεις  του Παντζέρι εκείνη την εποχή, δεν διέλαθαν της προσοχής των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που με τη σειρά τους σήμαναν συναγερμό σε αυτές του Βελγίου για να ακολουθήσει ο τρίτος «κρίκος», οι ιταλικές αρχές.

Τότε από τις ιταλικές αρχές είχε ζητηθεί να πιστοποιήσουν ότι ο Παντζέρι, ο άνθρωπος που «κινούσε τα νήματα» στη ΜΚΟ Fight Impunity, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αυτά τα ταξίδια.

Όπως διαπιστώθηκε το πρώτο ταξίδι ήταν με προορισμό το Κατάρ όπου ο Παντζέρι έμεινε για εννέα ημέρες, και το δεύτερο ήταν στο Μαρόκο, με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή να μένει εκεί για έξι ημέρες. Κατά τη διάρκεια, δε, του ταξιδιού στο Μαρόκο ο Παντζέρι φέρεται να συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μαροκινών μυστικών υπηρεσιών.

Το κρίσιμο πρόσωπο 

Κρίσιμο πρόσωπο σε αυτές τις έρευνες και συναντήσεις φέρεται να είναι, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο 67χρονος Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος το επίμαχο διάστημα είναι πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, έχει συχνές επαφές με τους Παντζέρι, Τζιόρτζι και Κοτζολίνο (σ.σ. ο Ιταλός ευρωβουλευτής που επίσης ερευνούν οι ιταλικές αρχές).

Ο Ατμούν θεωρείται, μάλιστα, ότι είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου και χρησιμοποιεί ως προπέτασμα καπνού την ιδιότητα του πρέσβη.

Το όνομά του εμφανίζεται στα έγγραφα της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι ιταλικές αρχές καθώς η σύζυγος και η κόρη του Παντζέρι εμφανίζονται ως μεταφορείς των δώρων και των χρημάτων που έδινε ο Ατμούν ώστε να σχηματιστεί μια τάση υπέρ του Μαρόκου στη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην Ιταλία ο φάκελος των βελγικών μυστικών υπηρεσιών 

Ο φάκελος που συγκρότησαν οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες εστάλη στην Ιταλία οι δικαστικές αρχές της οποίας, με τη σειρά τους, επιβεβαίωσαν την «κόκκινη κλωστή» που συνδέει τον Παντζέρι και τον Ατμούν καθώς στην κατοχή τους υπάρχουν καταγεγραμμένες συναντήσεις ανάμεσα στον Μαροκινό διπλωμάτη και τον Κοτζολίνο, παρουσία ενίοτε και του Παντζέρι.

«Πρόκειται για ένα “γαϊτανάκι” στο οποίο ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, είχε τον ρόλο του απεσταλμένου του Παντζέρι» καταλήγει η Corriere della Serra.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr