Ερντογάν νέες απειλές

Νέες απειλές εξαπέλυσε απόψε  ο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποδέκτες Ελλάδα και ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια Τελετής Παραλαβής Διπλωμάτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.

Nέες, έμμεσες απειλές 

«Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής, απο τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο, είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου», είπε και πρόσθεσε :

«Σαφώς μας ενοχλεί το γεγονός πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοί μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεών μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ο οποίος θυμήθηκε παράλληλα και τα σύνορα της τουρκικής καρδιάς.

«Όταν ιδρύσαμε το κράτος μας μετά τη στρατιωτική νίκή, μέχρι και τα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ήρωες αυτής της νίκης έμειναν εκτός των συνόρων μας. Η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί, στα μέρη τα οποία οι πρόγονοί μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα (σ.σ. αυτά τα μέρη) δεν είναι δικά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Θυμήθηκε ακόμα και τα Σκόπια 

Τέλος, ο… Σουλτάνος αναφέρθηκε και τα Σκόπια: «Τα Σκόπια, τα οποία ο Γιάχια Κεμάλ ταύτισε με την Προύσα, ήταν δικά μας 61 χρόνια πριν από την Κωνσταντινούπολη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr