Ακάρ προκλήσεις

Σε νέες προκλήσεις προέβη σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έθεσε εκ νέου ως όρο για διάλογο με την Ελλάδα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ ισχυρίστηκε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναερίου χώρου.

“Τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων. Αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά”, είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναερίου χώρου

«Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε εμείς που λέμε ας κάτσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους για να μιλήσουν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, να λύσουμε τα προβλήματα» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαπενθημέρου, ο Ακάρ είχε πει στη Μιλιέτ ότι δεν ισχύουν οι συνθήκες για τα νησιά. Mετά τα μηνύματα όμως από τις ΗΠΑ, και άλλες δυτικές χώρες, φαίνεται να μην θέτει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών λόγω «στρατιωτικοποίησης».

«Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά» δηλώνει, χωρίς να δίνει συνέχεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr