προκλήσεις Ακάρ

«Προκλητική ρητορική» και «παράνομες ενέργειες» Ελλήνων πολιτικών βλέπει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προέβη τη Μεγάλη Δευτέρα σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Αθήνας, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης από τον Σκάϊ.

«Η προκλητική ρητορική ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα και οι παράνομες ενέργειες τους συνεχίζονται», ανέφερε ο κ. Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ αναφέρθηκε και στους στρατιωτικούς συσχετισμούς Ελλάδας – Τουρκίας, μιλώντας για «μάταιο κόπο» της Αθήνας, αλλά και για τουρκική αριθμητική υπεροχή.

Μάταιος κόπος τα ελληνικά εξοπλιστικά

«Η Ελλάδα από τη μια πλευρά κυνηγά συμμαχίες, ενώ από την άλλη, προωθεί τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Όπως έχουμε πει, όμως, αυτός είναι μάταιος κόπος. Αν δούμε την αριθμητική και τους συσχετισμούς αυτά δεν έχουν καμία αξία απέναντι στην Τουρκία», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Εξάλλου, θέλουμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο και το υπογραμμίζουμε με έντονο τρόπο!

Εμείς επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα ειρήνης και να μοιραστούμε κοινά και δίκαια τον πλούτο», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr