Τσελίκ μειονότητα

Το παιχνίδι των προκλήσεων με την μειονότητα ανοίγει ξανά η Αγκυρα, τέσσερις ημέρες πριν από το ταξίδι Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Θράκη.

Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης αποκαλεί τα “Τουρκόπουλα” ως “Ελληνόπουλα”

Η νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και οι προκλητικές δηλώσεις για την μειονότητα ήρθαν αυτή την φορά από τον εκπρόσωπος του  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε: «Ο κύριος Μητσοτάκης σε μια βιντεοκλήση που έκανε με τους δασκάλους σε νηπιαγωγείο, χρησιμοποίησε τον όρο Πομακοχώρι για το ‘τουρκικό’ χωριό Pasevik» (σ.σ. Πάχνη).

Και τα ‘Τουρκόπουλα’ τα αποκάλεσε Ελληνόπουλα κι αυτό είναι γεγονός που αντικατοπτρίζει τη μεροληπτική πολιτική της. Αυτή η πολιτική της Ελλάδας είναι επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα, της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας. Στον 21ο αιώνα δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτές οι επιβολές. Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Πρέπει να αλλάξει συνεχόμενη ρατσιστική πολιτική».

Μπαχτσελί: Φασισμός από την ελληνική κυβέρνηση

Την Τρίτη για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Ερντογάν, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ο Μπαχτσελί είχε πει  πως «στις 18 Μαΐου 2021, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν μπορούμε να ‘χωνέψουμε’ και απευθυνόμενος, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μαθητές και δασκάλους του δημόσιου Νηπιαγωγείου Πάχνης της Ξάνθης.

Ο Μητσοτάκης, που αποκάλεσε το χωριό  Πάχνη, «Πομακοχώρι » και τα ‘Τουρκόπουλα’ Ελληνόπουλα, συμπεριφέρθηκε λανθασμένα και έπεσε σε δεινό παραλήρημα. Εκείνα τα παιδιά είναι ‘Τουρκόπουλα’ και η Πάχνη δεν είναι Πομακοχώρι. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτές τις πολιτικές αφομοίωσης και φασισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης; Δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι ρατσισμός να αποκαλούνται τα ‘Τουρκόπουλα’ Ελληνόπουλα;᾽᾽

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr