Τουρκία υπερπτήσεις

Mία ημέρα μετά την τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, και στον απόηχο της οργισμένης αντίδρασης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αγκυρα φροντίσει να δείξει τον εκνευρισμό και με νέο μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο.

Το μεσημέρι τουρκικά μαχητικά πέταξαν ξανά πάνω από ελληνικό έδαφος βάζοντας στο στόχαστρο των υπερπτήσεων τις Οινούσσες.

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

Συγκεκριμένα, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, μετά έκαναν πτήση πάνω από τους Λειψούς και στη συνέχεια πάνω από τις Οινούσσες.

Οι τουρκικές προκλήσεις ξεκίνησαν στις 14:13, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 πέταξαν στα 21.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι. Ένα λεπτό αργότερα, τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στα 21.000 πόδια πάνω από τους Λειψούς.

Μετά το Φαρμακονήσι και τους Λειψούς, το ζεύγος των τουρκικών F-16 διαχωρίστηκε στην περιοχή των Οινουσσών. Και τα δύο τουρκικά F-16 πέρασαν πάνω από το νησί, το πρώτο σε ύψος 27.000 ποδών και το δεύτερο F-16 σε ύψος  29.000 ποδών πάνω από το νησί.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr