Νεκρός μετά από δύο εβδομάδες μάχη με τον κοροναϊό είναι ο πατριάρχης Ειρηναίος, επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να ανακοινώνει το πένθιμο γεγονός στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

«Ήταν τιμή μου να σε γνωρίζω. Άνθρωποι σαν εσένα δεν φεύγουν ποτέ», έγραψε ο Βούσιτς κάτω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ειρηναίου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ειρηναίος, 90 ετών, ένας συντηρητικός ιερέας που ασκούσε επίσης μεγάλη πολιτική επιρροή, διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και από τότε νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι.

Ραγδαία επιδείνωση

Επισήμως, μέχρι την Τετάρτη, η ανακοινώσεις του νοσοκομείου ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του ιεράρχη είναι σταθερή και εξελίσσεται χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

Ωστόσο, από την Πέμπτη η υγεία του πατριάρχη Ειρηναίου παρουσίασε επιδείνωση και διασωληνώθηκε. Στην θεραπεία του πατριάρχη Σερβίας συμμετείχαν και γιατροί από τη Ρωσία που έφτασαν στη Σερβία γι’ αυτόν τον λόγο.

Σημειώνεται ότι η ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας είχε διαψεύσει πληροφορίες ότι ο πατριάρχης Ειρηναίος είχε χάσει τη μάχη με το θάνατο το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: economico.gr