Αντώνης Συκάρης

“Ναι, έχω ανέβει 169 κορφές και θέλω να ανέβω πολύ περισσότερες. Κάθε φορά που ανεβαίνω ένα βουνό γεμίζω μέσα από αυτό», είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη ο Αντώνης Συκάρης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε ορειβατική αποστολή.

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης που έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στις πιο δύσκολες και επικίνδυνες κορυφές της γης, όπως το Έβερεστ και το Κανκεντζούγνκα, άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαϊων, κατά την κατάβαση του από όρος.

Δεν άντεξε να κατέβει το πανύψηλο βουνό 

Το περιστατικό συνέβη σε υψόμετρο 7.400 μέτρων πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Ο Αντώνης Συκάρης «κατάφερε να ανέβει στην 7η ψηλότερη κορυφή του έβδομου ψηλότερου βουνού του κόσμου, Daulagiri, για να ολοκληρώσει το έργο του με 14 κορυφές. Έχει αναρριχηθεί σε 6 κορυφές πάνω από τα 8000 μέτρα», ανέφεραν χτες στο Instagram για τον ορειβάτη.

Δυστυχώς ο ίδιος, αν και ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάβασή του, δεν άντεξε να κατέβει το πανύψηλο βουνό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Ο Αντώνης Συκάρης έγινε γνωστός και αγαπητός τόσο για τις επιτυχίες του καθώς έχει κατακτήσει από τις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου, όσο και για την επιμονή του και την αγάπη του για την φύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr