Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ

Ως νέα κίνηση – άνοιγμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ερμηνεύεται η τοποθέτηση της τ. υπουργού Έφης Χριστοφιλοπούλου στην προεδρία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα..

Η Κυρία Χριστοφιλοπούλου – που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – αποδέχτηκε την πρωθυπουργική πρόταση.

Το θέμα είναι αν το ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκλογή της καθώς για την τοποθέτησή της κυρίας Χριστοφιλοπούλου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία την οποία δεν διαθέτει η ΝΔ. Ταυτόχρονα, θεωρείται δεδομένο ότι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα προτιμήσουν να πάρουν αποστάσεις από την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αντιμετώπισε με έκδηλη αμηχανία την κίνηση διεμβολισμού του πρωθυπουργού, κάτι που καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέχρι χθες δεν υπήρχε επίσημη τοποθέτηση από την Χαριλάου Τρικούπη. Η τελική στάση του κόμματος και της ΚΟ αναμένεται, όμως, με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πρόκριμα και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές της απλής ή της ενισχυμένης αναλογικής που θα διεξαχθούν μέσα στον επόμενο δωδεκάμηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr