Από τον Οκτώβριο του 2022, οπότε ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter, πληρώνοντας 54,2 δολάρια τη μετοχή, οι παρεμβάσεις του στη λειτουργία της πλατφόρμας, αλλά και σχετικά με τους εργαζόμενούς της έχουν προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις και τώρα έρχεται άλλη μια είδηση που ταράζει εκ νέου τα νερά.

Συνδρομή στο Χ/Twitter;

Σύμφωνα, λοιπόν, με το CBS, o Έλον Μασκ φαίνεται ότι το Χ/Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο οι χρήστες της να πληρώνουν μια “μικρή μηνιαία πληρωμή” για να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι έχει ως στόχο να κρατήσει τα bots μακριά από το X.

Είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να καταπολεμήσω τεράστιες στρατιές bots“, είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι το X έχει 550 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες που δημιουργούν 100 εκατομμύρια έως 200 εκατομμύρια αναρτήσεις την ημέρα. Ωστόσο, δεν ανέφερε αν συνυπολογίζει τα bots σε αυτόν τον αριθμό. Ο Μασκ δεν διευκρίνισε πόσο θα είναι η πληρωμή για τη χρήση του X, αλλά είπε ότι θα είναι ένα “μικρό χρηματικό ποσό“.

Στην πραγματικότητα πρόκειται να παρουσιάσουμε μια χαμηλότερη τιμολογιακή κλίμακα … Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε τεράστιες στρατιές bots“, δήλωσε. Επί του παρόντος, το X διαθέτει μια συνδρομητική υπηρεσία, όπου χρεώνει τους χρήστες για ορισμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας μιας ανάρτησης και της κατάταξης κατά προτεραιότητα στις συζητήσεις με κόστος 8 δολάρια το μήνα.

Αναστάτωση και διευκρινίσεις

Όπως είναι φυσικό, οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν αναστάτωση στους χρήστες του Χ/Twitter, οι οποίοι παρακολουθούν με επιφύλαξη τις κινήσεις του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, ενώ κάποιοι ήδη έχουν ανακοινώσει ότι αποχωρούν κλείνοντας τους λογαριασμούς τους. Από την πλευρά της, η επιχείρηση προσπάθησε να μειώσει τις αντιδράσεις, λέγοντας ότι ο Μασκ δεν ανακοίνωσε κάτι νέο και ότι στην πραγματικότητα αναφερόταν στη δυνατότητα που θα δίνει στο μέλλον η πλατφόρμα για χρηματικές συναλλαγές, κάτι που θα απαιτεί την ταυτοποίηση των χρηστών.

Όσον αφορά στην συνάντηση με τον Νετανιάχου, ήλθε εβδομάδες αφότου ο Musk δήλωσε ότι μπορεί να μηνύσει την Anti-Defamation League επειδή δήθεν κατηγόρησε το X και τον ίδιο για αντισημιτισμό και τροφοδότησε την έξοδο των διαφημιστών από το κοινωνικό δίκτυο. Η ADL επισήμανε αύξηση των εκφοβιστικών και αντισημιτικών αναρτήσεων στο X μετά την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου από τον δισεκατομμυριούχο πέρυσι. Ο Μασκ δήλωσε ότι είναι κατά της “επίθεσης σε οποιαδήποτε ομάδα“. “Προφανώς, είμαι κατά του αντισημιτισμού“, δήλωσε. “Είμαι κατά του οτιδήποτε προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση“.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr