Ενός κακού μύρια έπονται: το γνωμικό αυτό ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν στη Γαλλία.

Έτσι, σαν να μην έφθανε το «τσαλάκωμά» της στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μιας νέας υπόθεση με οσμή σκανδάλου, καθώς, όπως αποκάλυψε το γαλλικό περιοδικό Marianne, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, ερευνάται από την εισαγγελία του Παρισιού μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό.

Οι δύο καταγγελίες

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι καταγγελόμενες πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγος. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγελία έγινε στις 25 Μαΐου και η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε στο περιοδικό ότι η έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στην υπηρεσία για την καταστολή της παραβατικότητας κατά προσώπων (BRDP).

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, που επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, την Πέμπτη 16 Ιουνίου υποβλήθηκε δεύτερη μήνυση κατά της κ. Ζαχαροπούλου. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας. Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν στις 20 Μαΐου και είναι υφυπουργός της υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά. Θεωρείται δε ως μια από τις ισχυρές κυρίες του κόμματος του Μακρόν.

Η «υπόθεση Αμπάντ»

Δυστυχώς για τον Γάλλο πρόεδρο, η υπόθεση Ζαχαροπούλου δεν είναι η μόνη που τον «πονοκεφαλιάζει», καθώς υπό έρευνα τελεί και ο υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΑμΕΑ, Νταμιέν Αμπάντ, ο οποίος κατηγορείται από δύο γυναίκες ότι το 2010 και το 2011 τις υποχρέωσε να έχουν ανεπιθύμητες σεξουαλικές επαφές μαζί του. Μάλιστα, μία από τις καταγγέλουσες κατέθεσε αναφορά για το περιστατικό στην αστυνομία το 2012 και το 2017, αλλά η υπόθεση έκλεισε λίγο αργότερα.

Ο ίδιος ο Αμπάντ αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι η κατάσταση της υγείας του (πάσχει από αρθρογρύπωση, μια κατάσταση που δεν του επιτρέπει να εκτείνει τα χέρια του πέρα από κάποιο σημείο) καθιστά αδύνατο να διαπράξει βιασμό, ενω ο Μακρόν έχει αρνηθεί να τον αποιμακρύνει από τη θέση του, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr