Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο οικονομικό επιτελείο της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς ο Ερντογάν με προεδρικά διατάγματα επιχειρεί να ανασυντάξει την οικονομία της Τουρκίας και να την προσαρμόσει σε αυτά που ο ίδιος επιθυμεί.

Νέο «θύμα» του Τούρκου προέδρου ο πρώην CEO της κρατικής τράπεζας Ziraat, Χουσεΐν Αϊντίν, ο οποίος αποπέμφθηκε από το Ταμείο Πλούτου της χώρας και αντικαταστάθηκε από τον νέο επικεφαλής της τράπεζας, Αλπασλάν Τσακάρ, όπως αναφέρει προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Εικασίες για υπουργοποίηση

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι της Τράπεζας Ziraat -της μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Τουρκίας- και στην προεδρία της Ένωσης Τραπεζών Τουρκίας, ο Αϊντίν είχε αποχωρήσει από τη θέση του τον περασμένο Μάρτιο και τουρκικά ΜΜΕ είκαζαν ότι ο Ερντογάν τον προόριζε για υπουργική θέση σε επερχόμενο ανασχηματισμό.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής του τουρκικού Ταμείου Πλούτου είναι ο ίδιος ο Ερντογάν από το 2018, όπως όρισε προεδρικό διάταγμα. Το Ταμείο ελέγχει τις τρεις μεγάλες τουρκικές τράπεζες (Ziraat, Halkbank και Vakıfbank), αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Turkish Airlines, και έχει προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις δανείων πολλών δισ. λιρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr