Ερντογάν Ελλάδα

Με ένα νέο κρεσέντο επεκτατισμού και μεγαλοϊδεατισμού, ο Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε σήμερα ότι «θα απλώσει το χέρι» σε άλλες περιοχές του κόσμου.

«Έχουμε μεγάλες ευθύνες. Όπως στο Αφγανιστάν, στο Αζερμπαϊτζάν και στη Λιβύη. Απλώνοντας το χέρι μας στη Λιβύη, απλώνοντας το χέρι μας στο Αζερμπαϊτζάν φέραμε ηρεμία στην περιοχή. Όπως και στη Συρία, με τον ίδιο τρόπο και στο Ιράκ. Δόξα σοι έχουμε τη δυνατότητα, την πίστη, την αποφασιστικότητα, τον προγραμματισμό και την προετοιμασία για να αναλάβουμε τέτοιες ευθύνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος Πρόεδρος.

Οργή στην Αγκυρα για την απόκτηση 6 επιπλέον Rafale από την Ελλάδα

Διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η Αγκυρα έχει εξοργιστεί με την απόφαση της Ελλάδας για την απόκτηση 6 επιπλέον αεροσκαφών Rafale.

Την απόφαση ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και, όπως τονίζεται από στρατιωτικούς κύκλους, είναι εξαιρετικά σημαντικά. Και τούτο διότι τα 2 από τα 18 rafale της πρώτης παραγγελίας είναι εκπαιδευτικά, και 2 έως 4 θα βρίσκονται διαρκώς σε συντήρηση – οπότε έπρεπε να αυξηθούν τα διαθέσιμα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Με τα επιπλέον 6 Rafale θα φτάσουν τα 24, όσα είναι και τα Μirage 2000-5 που θα εδρεύουν στην ίδια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Rafale θα είναι καινούργια και όχι μεταχειρισμένα, ενώ η συνολική πτητική δύναμη πλέον της χώρας επηρεάζει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr