Λοβέρδος ΚΙΝΑΛ

Οι οιωνοί επίσπευσης του κυβερνητικού ανασχηματισμού επαναφέρουν στο προσκήνιο και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές είτε το καλοκαίρι, είτε το φθινόπωρο. Και μαζί, δίνουν νέα ώθηση και στις εσωτερικές διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για το Κίνημα Αλλαγής στις διεργασίες αυτές βασική θέση έχει πάρει το ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης, το οποίο άνοιξε η Φώφη Γεννηματά στην Βουλή ανοίγοντας παράλληλα και σενάρια για «γέφυρες» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σ΄αυτή την συζήτηση περί προοδευτικής διακυβέρνησης παρεμβαίνει ξανά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Όπως λένε συνομιλητές του, ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί πως «στο σημαντικό εγχείρημα της προοδευτικής διακυβέρνησης, πρωταγωνιστικό ρόλο μόνον η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει.

Όμως για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της».

Το μήνυμα αυτό από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής εκλαμβάνεται από στελέχη του κόμματος και ως πήχης για τις επιδόσεις της παράταξης στις εκλογές, όποτε κι εάν γίνουν αυτές. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δε, προφανώς έχει ως αποδέκτη και την ίδια την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά με ορίζοντα και τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Πηγή: economico.gr