Νέο μήνυμα Ρόμπερτ Μενέντεζ στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε την ξεκάθαρη αντίθεση του στην πώληση F-16 στην Τουρκία εάν αυτή δεν βελτιώσει, όπως είπε, τις επιδόσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα και αν δεν αλλάξει την εξωτερική της πολιτική η οποία όπως εκτίμησε αντιμάχεται των συμφερόντων ασφαλείας των ΗΠΑ, αναφέροντας ενδεικτικά την στάση της γείτονος στο ζήτημα της Λιβύης.

  • Όταν o Ρόμπερτ Μενέντεζ λέει ότι δεν πρέπει να δώσει η Αμερική αυτά τα μαχητικά στους Τούρκους, ο καθένας καταλαβαίνει ότι από τη θέση του, στη Γερουσία, ο κ. Μενέντεζ θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις για να αποτραπεί η ενίσχυση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Άλλωστε, ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ακτιβιστών της Ομογένειας στην επιτυχημένη προσπάθειά τους να εκδιωχθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Μάλιστα o Ρόμπερτ Μενέντεζ  είπε ότι το πρόβλημα του είναι με τον Ερντογάν και τις πολιτικές του, όχι με την Τουρκία κι ότι αυτός είναι που πρέπει να αλλάξει πορεία.

Όσο για τις απειλές του Τούρκου Προέδρου περί απόκτησης ρωσικών μαχητικών ο κος Μενέντεζ είπε ότι αυτές δεν πτοούν και προειδοποίησε πως θα επιδεινώσουν περαιτέρω την θέση της Τουρκίας καθώς θα υπομονεύσει την διαλειτουργικότητα εντός του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Μενέντεζ «προσωπικά δεν είμαι υποστηρικτικός ως προς το να τους δώσουμε τα F-16. Έχω πραγματικό πρόβλημα με αυτό. Αυτή δεν είναι η Τουρκία που θέλουμε. Δεν είναι ο τύπος του συμμάχου στο ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να τους διαθέσουμε κάποια από τα πιο προηγμένα οπλικά μας συστήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr