Μάας κυρώσεις

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας παραμένουν μεν στο τραπέζι, αλλά… δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν: Περίπου αυτό είναι το νόημα του νέου μηνύματος που έστειλε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, επιβραβεύοντας ουτσιαστικά και την τακτική της Αγκυρας – δηλαδή, την χρησιμοποίηση των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα ως ασπίδα και άλλοθι για την αποτροπή των κυρώσεων.

Ο Χάικο Μάας, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω πίεση προς την Τουρκία όσο διαρκούν οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Zeit με τίτλο «Ευρώπη 2021», ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουμε λάβει μια απόφαση που λέει ότι εάν στην ανατολική Μεσόγειο δεν σταματήσουν οι προκλήσεις και συγκρούσεις, τότε κάποια στιγμή θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Οι κυρώσεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι».

Εσπευσε όμως να προσθέσει ότι «όσο διαρκεί ο εποικοδομητικός διάλογος δεν βλέπω κάποιο λόγο για να πιέσουμε περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από την Τουρκία. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση και αναζητά καλύτερες σχέσεις, ειδικά με την Ευρώπη».

Πηγή: economico.gr