Νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βουλευτές και ολιγάρχες της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμασε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που θα πλήξει επιπλέον Ρώσους ολιγάρχες και πολιτικούς και τρεις τράπεζες της Λευκορωσίας.

Το σχέδιο κυρώσεων εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρωί της Τρίτης και θα συζητηθεί από τη σύνοδο των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Το νέο πακέτο θα αποβάλει τρεις τράπεζες της Λευκορωσίας από το τραπεζικό σύστημα SWIFT και θα προσθέσει αρκετούς ακόμη ολιγάρχες και Ρώσους βουλευτές στη μαύρη λίστα της ΕΕ.

Το πακέτο απαγορεύει επίσης τις εξαγωγές ναυτικού εξοπλισμού και λογισμικού από την ΕΕ  προς τη Ρωσία και δημιουργεί μηχανισμό παρακολούθησης των κρυπτονομισμάτων για την αποφυγή της χρήσης τους από στη Ρωσική αγορά με σκοπό την παράκαμψη των κυρώσεων της ΕΕ.

Το υπό έγκριση νέο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει επίσης ολιγάρχες και μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, που είναι η Άνω Βουλή του Ρωσικού κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν πλήξει εκατοντάδες μέλη της Κάτω Βουλής, της Δούμας, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης από τη Ρωσία των αυτοαποκαλούμενων λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr