Σε νέα επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της Δύσης προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια φάση που η χώρα του κλιμακώνει τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Κατηγορίες για «κλιμάκωση»

Ο Ρώσος πρόεδρος στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, σημείωσε ότι «η Δύση έχει προχωρήσει σε κινήσεις κλιμάκωσης, κάτι που προσπαθούν διαρκώς να καλλιεργήσουν οι δυνάμεις της. Δεν έχει αλλάξει τίποτα» την ώρα που τα πιο καυτά μέτωπα του πολέμου εντοπίζονται σε Ντονέτσκ και Χερσώνα.

«Δυναμώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινητοποιώντας πολιτικούς γύρω από την Ταϊβάν και αποσταθεροποιώντας την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις αγορές ενέργειας» πρόσθεσε. «Οι δυτικές δυνάμεις διέπραξαν σειρά λαθών», ισχυρίστηκε ο Πούτιν ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι».

«Η κυριαρχία της Δύσης έχει τελειώσει»

«Η Δύση αποφάσισε να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και να ποντάρει σε αυτό. Αυτό το παιχνίδι είναι όμως επικίνδυνο, βρώμικο και αιματηρό» συνέχισε ο Πούτιν, αμφισβητώντας ξανά την εδαφική κυριαρχία χωρών, ενώ ισχυρίστηκε ότι η ανθρωπότητα είχε δύο επιλογές – είτε να συνεχίσει να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα είτε να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσεων.

Κατηγόρησε, ακόμη, τη Δύση ότι «παραβιάζει όλους τους κανόνες» όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την Ασία και ότι εξακολουθεί να βλέπει τους άλλους «άνθρωπους ως δευτέρας διαλογής». Υποστήριξε, δε, ότι «διανύουμε την πιο επικίνδυνη δεκαετία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» και προέβλεψε ότι «η περίοδος της κυριαρχίας της Δύσης έχει τελειώσει».

«Η Ρωσία δεν θα ανεχτεί ποτέ αυτό που της λέει η Δύση»

«Οι δυτικές ελίτ δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν στους άλλους να ακολουθήσουν το δρόμο τους», ισχυρίστηκε ο Πούτιν. «Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε μας πώς θα οικοδομήσουμε την κοινωνία μας», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε σε πολύ υψηλούς τόνους ότι «η Ρωσία δεν θα ανεχτεί ποτέ αυτό που της λέει η Δύση».

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι χρησιμοποιεί οικονομικές κυρώσεις εναντίον αντιπάλων, καθώς «δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας», και ισχυρίστηκε ότι στόχος της Δύσης είναι να κάνει τη Ρωσία «ευάλωτη», ενώ εκτίμησε ότι σταδιακά το δολάριο θα αντικατασταθεί από παγκόσμιο συναλλακτικό νόμισμα μέσω διμερών συμφωνιών των συναλλασόμενων κρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr