Τη συνέχεια που προτίθεται να δώσει η Αθήνα στη «μετωπική» με την Τουρκία που έλαβε χώρα στη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΠΚ) σκιαγράφησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Πράγα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα όσα διαμοίφθηκαν στο δείπνο των ηγετών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» και τόνισε ότι, απαντώντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυριαρχίας των νησιών» και υπογράμμισε ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική», αν και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου» σημειώνοντας ότι «έχουμε τη βεβαιότητα ότι έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο».

Σχετικά με την προσπάθεια του Ερντογάν να μεταφέρει την προκλητική ρητορική του στο πλαίσιο της ΕΠΚ (όπου εκτιμάται ότι απέτυχε και εκτέθηκε), ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούν ακόμα και συνάδελφοί μου που δεν γνωρίζουν αρκετά για το θέμα ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια χώρα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα δικαίωματά της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να θέσει όλα τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας και στην άτυπη Σύνοδο των «27» που πραγματοποιείται σήμερα στην τσεχική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr