φροντιστήρια άνοιγμα

Νέο βήμα προς το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας έδωσαν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι, εγκρίνοντας την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών από τις 10 Μαίου.

Η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας έδωσε το «¨πράσινο φως» για  να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη Δευτέρα δια ζώσης τα φροντιστήρια για την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και τα κέντρα ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις.

Παράλληλα, οι επιδημιολόγοι εισηγούνται από τις 15 Μαίου να σταματήσουν τα ραντεβού και το click away στο λιανεμπόριο, ενώ την ίδια μέρα ανοίγουν και πάλι οι οργανωμένες παραλίες.

Επίσης στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται να βρίσκεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα.

Δεν ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί

Αντιθέτως, δεν δίνεται ακόμη η έγκριση των ειδικών για να επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι «η επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Εργασίας, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr