κόλαφος Τζόνσον

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, σχετικά με τη συμμετοχή του σε συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της καραντίνας του 2020.

Έρευνα στη Βουλή

Μετά το πρόστιμο που επέβαλε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου στον ίδιο, τη σύζυγό του και τον υπουργό Οικονομικών, ο Μπόρις Τζόνσον τώρα καλείται από τη Βουλή των Κοινοτήτων, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αν επιχείρησε να παραπλανήσει το σώμα, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του στα κορονοπάρτι.

Με την διά βοής υποστήριξη και των βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Βουλή ενέκρινε πρόταση των Εργατικών, σύμφωνα με την οποία ο Τζόνσον θα κληθεί να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών για το ζήτημα της συμμετοχής του στα κορονοπάρτι, αλλά και των αντιφατικών δηλώσεών του από το βήμα της Βουλής.

Ανατροπή από τους Τόρις

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία επεδίωκε να «κάνει καθυστέρηση» και να παραπέμψει τη συζήτηση στη Βουλή σε μελλοντικό χρόνο και αφού πρώτα είχε ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα της αστυνομίας για το θέμα, αλλά και της ανώτατης υπαλλήλου, Σου Γκρέι.

Ωστόσο, υπό την πίεση και βουλευτών των Συντηρητικών, η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισε να τους επιτρέψει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με αποτέλεσμα η πρόταση των Εργατικών να υπερψηφιστεί και ο Τζόνσον να παραπεμφθεί για εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω»

Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος απουσίαζε από τη συζήτηση, καθώς πραγματοποιεί επίσημο ταξίδι στην Ινδία, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. Ωστόσο, πλέον οι πιέσεις για κάτι παραπάνω από συγγνώμη έχουν αυξηθεί ασφυκτικά, όπως και τα περιθώρια για υπεκφυγές και αποπροσανατολισμούς.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Βουλή, η κατάθεση του Τζόνσον στην Επιτροπή Θεσμών θα οριστεί για μετά την ολοκλήρωση της έρευνας επί των κορονοπάρτι από την αστυνομία, ώστε οι βουλευτές να έχουν στα χέρια τους το σχετικό πόρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr