πρόγραμμα ανακυκλωνω αλλαζω συσκευη

Μία νέα εξέλιξη ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, Πέμπτη (6/4) σχετικά με το πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την ένταξη επιπλέον 105.000 νοικοκυριών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επιλαχόντων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Με την εξέλιξη αυτή, συνολικά 541.000 είναι συνολικά οι δικαιούχοι που έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες. Με λίγα λόγια, οι δικαιούχοι αντιπροσωπεύουν το 61,5% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Δηλώσεις υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ, οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Αυξάνουμε για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ωφελουμένων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή», πιστοί στη δέσμευσή μας για σταδιακή ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων. Με αυτό τον τρόπο, ανταποκρινόμαστε στο τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των νοικοκυριών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μαζί με τους πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε λήγει το voucher

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών στο πλαίσιο του Προγράμματος, μπορούν να πραγματοποιούνται έως και 30 ημέρες από την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας αγορών με χρήση επιταγών. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις συναλλαγές που ακυρώθηκαν μετά την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας αγορών με χρήση επιταγών (εντός της μεταβατικής περιόδου).

Το σύνολο των πληρωμών προς προμηθευτές προβλέπεται να ολοκληρωθεί με την παρέλευση 2 μηνών από το τέλος του μηνός εξαργύρωσης των επιταγών με καταληκτική ημερομηνία την τελευταία εργάσιμη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Η έκπτωση που παρέχεται κυμαίνεται από 30% έως 50% ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος

Αναλυτικά:

  • Έως 5.000 ευρώ επιδότηση 50%
  • Από 5.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ επιδότηση 45%
  • Από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ επιδότηση 35%
  • Πάνω από 20.001 ευρώ επιδότηση 30%
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr