ΚΙΝΑΛ debate

Νέο ραντεβού θα έχουν σήμερα οι διεκδικητές της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, σε μία προσπάθεια να αναζητηθεί χρυσή τομή στο ζήτημα των debate, για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες.

Ολοι μαζί και ο Γιώργος απέναντι 

Παρότι  χθες διαμορφώθηκε ένα γενικό πλαίσιο στο οποίο συμφωνούσαν οι πλευρές Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Χρηστίδη, Γερουλάνου και Καστανίδη, το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου κατέθεσε διαφορετική πρόταση και το «ραντεβού» ανανεώθηκε για σήμερα.

Κατά πληροφορίες, οι βασικές θέσεις στις οποίες συμφώνησαν οι πέντε ήταν η διεξαγωγή «2+1» διά ζώσης τηλεμαχιών, δηλαδή δύο πριν από τον πρώτο γύρο (22 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ πανελλαδικά και 29 του μηνός στην ΕΡΤ3 με περιφερειακά κανάλια) και μίας μεταξύ των δύο τελικών μονομάχων, μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου.

Κοινό έδαφος κατεγράφη εν πολλοίς στις θεματικές ενότητες και σε άλλα διαδικαστικά, που δεν καθορίστηκαν χθες επακριβώς.

Τί πρότεινε το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού 

Από την πλευρά του, το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού πρότεινε τρεις συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Επιπλέον εισηγήθηκε τα ντιμπέιτ να γίνουν μέσω Zoom και όχι διά ζώσης, με μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση αλλά και με ευρύτερο χρονικό περιθώριο απαντήσεων (εννέα λεπτά συνολικά στον καθέναν για κάθε ενότητα).

Συνεπώς κατεγράφη διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Παπανδρέου και συνολικά των υπόλοιπων διεκδικητών, και μένει να φανεί αν θα βρεθεί χρυσή τομή, ενδεχόμενο που, πάντως, στελέχη παρουσίαζαν ως «σύνθετη εξίσωση».

Επιπλέον, κατά πληροφορίες, έχουν υπάρξει και άτυπες κρούσεις για ντιμπέιτ από δύο ιδιωτικά κανάλια, ζήτημα το οποίο επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί.
Βολές για δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, η Χαρ. Τρικούπη εκτόξευσε χθες πυρά κατά δημοσκοπικών εταιρειών –χωρίς να τις κατονομάσει– αμφισβητώντας ευρήματα που θέλουν την πλειονότητα της βάσης της θετικά διακείμενη προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, αφού ξεκαθάριζε ότι η τοποθέτησή της δεν αφορά τις μετρήσεις των έξι υποψηφίων, έκανε λόγο για εταιρείες που επιχειρούν να παρουσιάσουν την παράταξη «συστηματικά ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ».

«Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός», υπογράμμιζαν από το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «απόλυτη οριοθέτηση απέναντι στη Δεξιά» και προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Το τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος σημαίνει ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr