Εθνική Χαρδούβελης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα είναι ο νέος πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας, όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ομόφωνη, καθώς υπέρ της υποψηφιότητας Χαρδούβελη είχαν ταχθεί τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που κατέχει ποσοστό άνω του 40% στην ΕΤΕ, όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και το Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από τον Γκίκα Χαρδούβελη υποψήφιος για την θέση του προέδρου ήταν και ο Άντος Κυριαζής, ο οποίος εργάζεται πολλά χρόνια στην ελβετική EFG του Σπύρου Λάτση.

Εκκρεμεί η τυπική έγκριση από τον SSM

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την έγκριση της τοποθέτησης Χαρδούβελη από τον SSM. Πρόκειται ωστόσο  για μία τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι επόπτες έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για την καταλληλότητα των υποψηφίων.

Στο τέλος του μήνα, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, οι οποίοι θα κληθούν, επίσης, να εγκρίνουν την τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr