Δεν αρέσουν καθόλου στον Τουρκοκύπριο ηγέτη οι συνέπειες των θέσεων και των πράξεών του όσον αφορά στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού.

Αφαίρεση διαβατηρίου

Ο Ερσίν Τατάρ δεν έκρυψε την οργή του για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να του αφαιρέσει το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω των προκλητικών ενεργειών του στο θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων αλλά και της στάση του για το Κυπριακό. Ανάλογες αποφάσεις λήφθησαν και για άλλους Τ/κ αξιωματούχους, που «με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις.

Παραλήρημα για ρατσισμό

Ο Τατάρ κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση για… ρατσισμό και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Καταδικάζω την ελληνική διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση. Αυτό είναι αναχρονισμός, είναι ρατσισμός, είναι λάθος όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει νομική βάση. Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια τέτοια διάκριση μεταξύ πολιτών» δήλωσε, προσθέτοντας: «Aυτό δεν είναι ατομικό ζήτημα. Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ αυτό το διαβατήριο για χρόνια, η απόφαση δεν με δεσμεύει. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ανθρώπους και την κοινωνία μας. Εάν οι άνθρωποι μας έχουν λάβει ποτέ αυτά τα διαβατήρια, οφείλεται στις συνθήκες που βρίσκονται».

Νέες προκλήσεις

Πέραν τούτου, ο Τατάρ είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια κοινή δημοκρατία δύο λαών και ότι το διαβατήριο αφαιρέθηκε από το δικαίωμα που απορρέει από τη συμφωνία. Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε επίσης ότι «κατά κάποιον τρόπο το αντίπαλο μέρος κατέλαβε την Κυπριακή Δημοκρατία και σήμερα αντιμετωπίζεται ως Ελληνική Δημοκρατία». Πρόσθεσε ότι η ανάκληση των διαβατηρίων είναι μια συμπεριφορά που δεν μπορεί να εγκριθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr