follie folli

Σε περιδίνηση βρίσκεται για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακόμα δεν πρόλαβε να συνέλθει από τους τριγμούς που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της βίλας Τσίπρα στο Σούνιο, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο :

Αυτή τη φορά, μάλιστα, με μία αποκάλυψη η οποία εμπλέκει τέσσερα τρανταχτά ονόματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένου του πολιτικού μέντορα του Αλ. Τσίπρα, κ. Αλ. Φλαμπουράρη. Είναι, όμως,  η πρώτη φορά που καταγράφονται ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι φέρονται να βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, κάτι που διαφοροποιεί την υπόθεση από όλες τις προηγούμενες επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ η υπόθεση Παππά – Μιωνή.

Και όπως συνεκτιμούν πολιτικά στελέχη με εμπειρία από όλο το φάσμα των κομμάτων, εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω,  θα πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα.

Δρομολογούνται νομικές και πολιτικές εξελίξεις 

Tα όσα αποκαλύπτονται στην έκθεση της PwC για τη φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του αποκαλούμενου «σκανδάλου της Folli Follie» που απέστειλε ο ελεγκτικός οίκος στην ανακρίτρια της υπόθεσης  είναι συγκλονιστικά και δρομολογούν νομικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Ηδη, η  δικαστική λειτουργός έχει αποστείλει ήδη τα στοιχεία στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας θα είναι η αξιολόγηση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο που απέστειλε η ανακρίτρια ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων από όσα αποκαλύπτει η επίμαχη, ενδιάμεση, έκθεση της PwC από διαχειριστικό έλεγχο που διενέργησε για την εταιρία κοσμημάτων.

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων, θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται.

Η δικογραφία που ενδεχομένως σχηματιστεί σε αυτήν την περίπτωση θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια υπόθεση της FF.

Τα 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρονταν για την εταιρεία 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυσέλιδη ενδιάμεση έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας (200 σελίδες) εμφανίζονται ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της Follie και στα οποία φέρονται δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρονται για την εταιρεία .

Και ειδικότερα, για διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη το 2018, όταν είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli follie, με στόχο, όπως φαίνεται, είτε να φρενάρουν τις αποκαλύψεις για την υπόθεση είτε να ευνοήσουν την εταιρεία.

Τι διαπιστώνει η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PwC

Εμπλοκή υπουργών και βουλευτών της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε η υπόθεση με το σκάνδαλο της Folli Follie να πέσει στα μαλακά, φέρεται να διαπιστώνεται στην έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PwC η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση.

Σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών της Foli Follie υπάρχουν αναφορές στα ονόματα των Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη.

Στην έκθεση του ελεγκτικού οίκου περιλαμβάνονται στοιχεία από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις οικονομικές συναλλαγές της Folli Follie, τις ανταλλαγές ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών και των ιδιοκτητών του ομίλου όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά από υπαλλήλους και για διακίνηση ποσών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο του 2018, εμφανίζεται υπάλληλος της Folli Follie να επικοινωνεί με τους Δημήτρη και Γεώργιο Κουτσολιούτσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί «θετικό περιβάλλον» ως προς το χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές. Ακολούθως ο ίδιος εμφανίζεται να αναφέρει πως κυβερνητικός παράγων είναι ενήμερος σχετικά και προτίθεται να διευκολύνει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες επαφές και συνεννοήσεις.

Προφυλακισμένοι για κακουργήματα 

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του Φθινοπώρου βρίσκονται προφυλακισμένοι ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια για κακουργήματα ενώ η σύζυγος και μητέρα Κατερία Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Φλαμπουράρης – «Δεν έχω σχέση με τη Folli-Follie»

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά την ανάδειξη του σκανδάλου της Folli-Follie, προσπάθησε να συμμαζέψει τα …ασυμάζευτα.

«Mε νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της FOLLI – FOLLIE. 4

Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας. Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν.

Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Χαρίτσης : Ουδεμία σχέση έχω με την εταιρεία 

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο όνομά μου ως δήθεν “εμπλεκόμενου” στην υπόθεση της εταιρείας FOLLI – FOLLIE: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΚΙΝΑΛ: Περιμένουμε τον φάκελο στη Βουλή για να τοποθετηθούμε

«Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για τα όσα γίνονται γνωστά σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας Folli-Follie.

Ο κ.Χρηστίδης υπενθύμισε ακόμη πως «ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και των τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie».

Πηγή: economico.gr