Ρώσοι πόλεμο

Oμάδα δημοσιογράφων των New York Times, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε η εφημερίδα, ερεύνησε ένα από τα κεντρικά ερωτήματα του πολέμου στην Ουκρανία: Γιατί η Ρωσία κατατροπώθηκε κατά την εισβολή της;

Βασισμένη σε μυστικά σχέδια μάχης η έκθεση 

Η έκθεση -βασισμένη σε μυστικά σχέδια μάχης, υποκλοπές και συνεντεύξεις με Ρώσους στρατιώτες και έμπιστους του Κρεμλίνου- προσφέρει νέα στοιχεία για το τι σκέφτεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τις αποτυχίες του στρατού του και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτρέψουν έναν άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία.

Ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι Ρώσοι στρατιώτες περιέγραψαν ότι διατάχθηκαν να πάνε στα μέτωπα του πολέμου με λίγα τρόφιμα, εκπαίδευση, σφαίρες ή εξοπλισμό – βλέποντας στο τέλος περίπου τα δύο τρίτα της διμοιρίας τους να σκοτώνονται.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι πολλοί από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Πούτιν τροφοδότησαν τις υποψίες του, μεγεθύνοντας τα παράπονά του κατά της Δύσης, ενώ η έρευνα των ΝΥΤ «δείχνει» ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν την Ουκρανία να σκοτώσει τον Βαλέρι Γκερασίμοφ, κορυφαίο Ρώσο στρατηγό. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι απόπειρα κατά της ζωής του θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ο Γκερασίμοφ εντέλει επέζησε της επίθεσης.

Η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω παρά τις απώλειες 

Την ίδια στιγμή, ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος είπε στον διευθυντή της CIA ότι η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω, ανεξάρτητα από το πόσοι στρατιώτες της σκοτώνονται ή τραυματίζονται. Χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, μάλιστα, έχει προειδοποιήσει τους συμμάχους ότι ο Πούτιν μπορεί να ανεχτεί τον θάνατο ή τον τραυματισμό έως και 300.000 Ρώσων στρατιωτών.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, οι Ρώσοι στρατιώτες, απ’ ό,τι φαίνεται, χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα για να μιλήσουν με τους δικούς τους, επέτρεψαν στον ουκρανικό στρατό να τους εντοπίσει και να τους σκοτώσει. Οι υποκλοπές τηλεφώνων που έχουν στη διάθεσή τους οι ΝΥΤ κατέδειξαν την απογοήτευση που ένιωθαν οι Ρώσοι στρατιώτες για τους διοικητές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr