Νίκος Παπαθανάσης: Δεν θα κλείσει η οικομία

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα κλείσει η οικονομία. Παρεμβάσεις σε σημεία που υπάρχει αυξημένη θετικότητα, γίνονται και θα γίνονται», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας νωρίτερα στη ΕΡΤ, ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι το 95% εκείνων που βρίσκονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι.

«Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή Ελληνίδα που να αμφισβητεί ότι εάν εμβολιαστεί, οι πιθανότητες να πάει στη ΜΕΘ είναι μικρότερη;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «όλη η κοινωνία δεν είναι μόνο COVID, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ασθενών που χρειάζονται τις ΜΕΘ και δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τις στερούνται επειδή κάποιοι δεν θέλουν το εμβόλιο».

«Οι ΜΕΘ μπορεί να τριπλασιάστηκαν, αλλά παραμένουν πεπερασμένες σε αριθμό. Το μήνυμα είναι σαφές πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε», είπε.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και στις ανακλήσεις αδειών, είπε πως το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να καλυφθούν οι ανάγκες.

«Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η επικινδυνότητα που μεταφέρει ένας μη εμβολιασμένος μέσα σε έναν χώρο υγείας» τόνισε.

Τα μέτρα στήριξης

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης είπε το ποσό των 41 δισ. ευρώ που υπερβαίνει το 13 με 14% του ΑΕΠ της χώρας, δόθηκε για να στηριχτεί η πραγματική οικονομία και κανείς δεν θα αφεθεί μόνος του. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι πάμε καλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr