Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται, με αμετάκλητο βούλευμα, να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis και σειρά άλλων κακουργηματικών πράξεων. .

Αντίθετα, απαλλακτικό είναι το βούλευμα και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να παραπεμφθούν και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη το βράδυ, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης ΜετσοβίτουΦουρλή, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο:

  • Ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς και παράλληλα αποδίδεται το ίδιο αδίκημα (της ηθικής αυτουργίας) στην κατάχρηση εξουσίας των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς.

Το δικαστικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή τελευταία μέρα του δικαστικού έτους, κατά το οποίο αποχωρούν δύο μέλη του, λόγω συνταξιοδότησης (αποχωρεί ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου), με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπει να δικαστεί στο Υπουργοδικείο τόσο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και η εισαγγελέας διαφθοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr