Παπανδρέου ΚΙΝΑΛ

Tεταμένο είναι το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής εν όψει της εκλογής νέας ηγεσίας στις 5 Δεκεμβρίου, καθώς μετά τον διχασμό στο θέμα του Ποινικού Κώδικα νέες εσωτερικές συγκρούσεις προκαλούν οι διαφωνίες για τα debate μεταξύ των υποψηφίων.

Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, έπειτα από 5 ώρες, τα μέλη αφού ισοψήφησαν δεν μπορούσαν να καταλήξουν εάν είναι αρμόδια ή όχι και για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους υποψηφίους.

Έπειτα από αυτό το αδιέξοδο, οι πέντε υποψήφιοι – oι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης – στέλνουν επιστολές στην ΕΡΤ. Μέσω των επιστολών προς την ΕΡΤ αιτούνται τη διεξαγωγή τηλεμαχίας στα πρότυπα του 2017 ενόψει των τότε εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Διαφωνεί ο Γιώργος Παπανδρέου

Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση είναι η πρόταση του έκτου υποψηφίου Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε διεξαγωγή 3 θεματικών ντιμπέιτ διαδικτυακά μέσω Zoom με διάρκεια απαντήσεων τα 4 λεπτά.

Μένει να φανεί εάν η ΕΡΤ θα κάνει δεκτό το αίτημα των υποψηφίων, οι οποίοι ζητούν διεξαγωγή ντιμπέιτ με θεματικές ενότητες, δια ζώσης και με απαντήσεις διάρκειας 1,5 λεπτού. Ζητούν επίσης να θέτουν ερωτήσεις ο ένας προς τον άλλον.

Η επιστολή Λοβέρδου

Στην επιστολή του προς την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου Σπύρος Καρανικόλας ανέφερε τα εξής: «Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την οργάνωση και παραγωγή του debate, αλλά και την συμφωνία των πέντε υποψηφίων προέδρων για ένα ελεύθερο, ουσιαστικό και γόνιμο δια ζώσης διάλογο μεταξύ τους, για όλα τα θέματα που αφορούν τη Χώρα, τους πολίτες και την παράταξη, όπως ακριβώς έγινε και με την καθόλα αποδεκτή διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του 2017, με τη διεξαγωγή δύο δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου, σας παρακαλώ, εκ μέρους του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να προχωρήσετε στην οργάνωση και παραγωγή του debate. Η ΕΡΤ, με αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, είμαστε βέβαιοι ότι θα διοργανώσει και πάλι με επιτυχία τις τηλεαναμνετρήσεις».

Η επιστολή Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι εκπρόσωποι 5 υποψηφίων προέδρων συμφωνήσαμε στην επανάληψη της καθ’ όλα αποδεκτής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με τη διεξαγωγή δύο διά ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του α’ γύρου και ενός ενόψει του β’ γύρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, επικοινωνούμε ώστε να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες, δεδομένης και της βούλησης που ήδη έχετε εκφράσει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον ρόλο και την ιστορική της παράδοση, θα συνδράμει στην οργάνωση και την παραγωγή των debates, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr