Την εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει αλλά δεν μπορεί να αποχωρήσει από τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι ο Ερντογάν βρίσκεται υπό καθεστώς πολύ μεγάλης πίεσης, λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αυτό στην εξωτερική πολιτική δεν γίνεται, ήθελε και την Ρωσία και την Αμερική, αυτές οι δύο χώρες δεν ήταν δυνατόν ποτέ να συμβαδίσουν πόσο μάλλον σήμερα.

Συμπερασματικά αυτό του έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα καθώς οι Αμερικάνοι πιέζουν με κυρώσεις και ο Πούτιν έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες με την Τουρκία, στις οποίες δεν σκοπεύει φυσικά να κάνει πίσω. Θα ήθελε να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αλλά «δεν τον παίρνει» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.

«Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης»

Όσον αφορά στα προβλήματα που δημιούργησε στη χώρα και ιδίως στην Αττική η κακοκαιρία «Μήδεια», η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι: «Εμείς έχουμε τα προβλήματα της μεγάλης θεομηνίας αλλά έχουμε και προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει διότι η υποδομή μας είναι πάρα πολύ πεπαλαιωμένη και διότι κάποιοι άνθρωποι δεν έβαλαν ως προτεραιότητα την προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της υπογειοποίησης των καλωδίων. «Δεν είναι νοητό σήμερα στην Κηφισιά, την Εκάλη να μην έχει προχωρήσει η υπογειοποίηση των καλωδίων» σχολίασε και πρόσθεσε πως αυτό θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα κι επομένως προτείνει την δημιουργία περιφερειακής σύνδεσης μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ, της περιφέρειας και των Δήμων για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία με έμφαση σε περιοχές με δέντρα.

Πηγή: economico.gr