Τα σχέδια των ΗΠΑ

Συνεχείς είναι οι μυστικές συνεδριάσεις ομάδας αξιωματούχων ασφαλείας μετά από εντολή του Λευκού Οίκο ώστε να μελετήσουν όλα τα σενάρια για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εάν ο Πούτιν, απογοητευμένος από την πρόοδο της εισβολής στην Ουκρανία, προχωρήσει σε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η ομάδα των αξιωματούχων, γνωστή και ως Ομάδα Τίγρης (Tiger Team) εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί σε εδάφη του ΝΑΤΟ στοχεύοντας αποστολές όπλων προς στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις απόρρητες αυτές συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα η ειδική ομάδα «ψάχνει απαντήσεις» σε ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου σε Μολδαβία και Γεωργία καθώς και το πώς μπορούν να προετοιμαστούν οι ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης εδώ και δεκαετίες.

Η «Ομάδα Τίγρης» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, στις 28 Φεβρουαρίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής.

Όπως σημειώνουν οι ΝΥΤ δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μια τέτοια ειδική ομάδα καθώς μια αντίστοιχη λειτουργούσε επί μήνες παρασκηνιακά για να προετοιμάσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πιθανότητα μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr