επίθεση Ακάρ

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το «διπλό παιχνίδι» που παίζει η Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, φρόντισε να δείξει ακριβώς τις προθέσεις της Άγκυρας, καθιστώντας «κενό γράμμα» τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ περί «θετικών μηνυμάτων» από την Άγκυρα.

Προκαλεί η… Ελλάδα

Μιλώντας στην εφημερίδα «Aksam», ο Ακάρ έκανε λόγο για προκλήσεις της Ελλάδας επειδή δεν… αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά. «Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!» είπε ο Ακάρ.

Η Ελλάδα… εκφοβίζει την Ε.Ε.

Παράλληλα, ο «στρατηγός» σε κοινή συνέντευξή του σε Hurriyet και Aksam, δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την ΕΕ» πως «θα επιτεθούν οι Τούρκοι», ενώ σχετικά με τους S-400 είπε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης» (σ.σ. αναφέρεται στη μεταφορά και φύλαξη στην Κρήτη του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 που είχε προμηθευτεί η Κύπρος το 1998 αλλά δεν εγκατέστησε ποτέ στο νησί) και υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών.

Ερντογάν όπως… Μωάμεθ ο Προθητής

Και όλα αυτά, με τον Ερντογάν να μην κρύβει σε καμία περίπτωση τις προθέσεις του και να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη το 1453. «Απέναντι μου βλέπω τον Πορθητή, o οποίος έλεγε πως στα σχέδια μας δεν φτάνουν ούτε με τα όνειρα τους. Δηλαδή, σήμερα, στη Μαύρη Θάλασσα βρήκαμε αέριο. Το πετύχαμε αυτό με το Φατίχ, θα το πετύχουμε και με το Κανουνί. Οι εργασίες των γεωτρήσεων μας συνεχίζονται» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: economico.gr