Διαφορά από 15 έως 20 μονάδες εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου. Στις μετρήσεις αυτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ( σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία) προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με double score.

Καιρό τώρα συγγενείς και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν ανοιχτά κάτι που πριν ψιθύριζαν: Ο Αλέξης δεν μπορεί!

Και αυτό γιατί “τον τελευταίο χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας πάσχει από βαριά σύγχυση“, όπως σημειώνει σε ανάλυσή της η “Καθημερινή” (Άρης Αλεξανδρής). “Νομίζει ότι το πρόβλημά του είναι η εκλογική του ήττα και μοιάζει να μην έχει συνέλθει από αυτήν. Κυρίως όμως, απουσιάζει. Ανήμπορος να διεκδικήσει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, έχει εκχωρήσει ανεπισήμως τον ρόλο του σε συγγενείς και φίλους, αφήνοντας την αντιπολίτευση να γίνεται μέσω κοινωνικών δικτύων και σε επίπεδο ακάλυπτου πολυκατοικίας”.

Τι συνθέτει σήμερα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;

Οτιδήποτε εκτός από τις ευθύνες που έχει η Αξιωματική αντιπολίτευση.Κανείς ουσιώδης έλεγχος στην κυβερνητική πολιτική, καμμία εποικοδομητική πρόταση. Μόνο μούτρα, κραυγές και κόνξες, σε ένα ιδεολογικό και πολιτικό αδιέξοδο. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • Έχει έλλειψη ταυτότητας.
  • Κινείται χωρίς στρατηγικό σχέδιο.
  • Πολιτεύεται υπό το κράτος ενός  συνονθυλεύματος ιδεολογικών αναφορών και ονείρων
  • Ασκεί αντιπολίτευση με πυξίδα την κίτρινη εκμετάλλευση της συγκυρίας και των εθνικών προβλημάτων, την “αξιοποίηση” της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.
  • Ποντάρει στην ήττα, την αδυναμία, τη μιζέρια, προκειμένου να εμφανιστεί “προστάτης του λαού” και να εμφανίσει μια κυβέρνηση που απολαμβάνει της κοινωνικής πλειοψηφίας ως “εχθρό του λαού”.
  • Περιστρέφεται πέριξ του εαυτού του σε μια αδιάκοπη και οδυνηρή εσωστρέφια η οποία, συν τοις άλλοις, έχει και έντονα χαρακτηριστικά μικροπρέπειας και άγριων συντροφικών μαχαιρωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πορεύεται με μόνιμη παντιέρα τον αρχηγό του που δίνει και τον τόνο της πολιτικής φυσιογνωμίας του. Το δυστύχημα για το κόμμα αυτό είναι ότι ο “βασιλίας (του) είναι γυμνός”. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει χάσει – ίσως οριστικά – το τραίνο. Εμφανίζεται μικρότερος των περιστάσεων. Ένας κονφερανσιέ λαϊκισμού την ώρα που τα πράγματα είναι σοβαρά. Και οι πολίτες το καταλαβαίνουν…

Πηγή: economico.gr