Πολάκης εμβόλια

Ο Παύλος Πολάκης είναι γιατρός και διετέλεσε επίσης και αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση και τις δύο αυτές ιδιότητές του θα έπρεπε να έχει εμβολιαστεί εδώ και καιρό: Οι υγειονομικοί ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν και, σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας δηλώνουν ότι τάσσονται καθαρά υπέρ των εμβολιασμών.

Παρά ταύτα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης ενημέρωσε το πανελλήνιο πως όχι μόνο δεν έχει εμβολιασθεί αλλά έχει επιφυλάξεις για τα εμβόλια επειδή δεν είναι “δοκιμασμένα”. Τούτου δοθέντος, και αφού επικαλέστηκε και την «επιστημοσύνη» του, δήλωσε πως το φθινόπωρο θα αποφασίσει τελικώς εάν, και ποιο εμβόλιο θα κάνει.

Πολιτικό πρόβλημα για τον Τσίπρα

Είναι προφανές πως μια τέτοια στάση από πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ενισχύει τις αμφιβολίες των επιφυλακτικών πολιτών απέναντι στα εμβόλια και δίνει επιχειρήματα στους πάσης φύσεως αρνητές. Είναι επίσης προφανές πως ο Παύλος Πολάκης δημιουργεί και πάλι πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο όμως ο Αλέξης Τσίπρας στέκει αμήχανος και δεν παίρνει θέση.

Ηδη, εκτός από το – λογικό – αίτημα Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να αποκηρύξει τις σαχλαμάρες» του πρώην υπουργού του, ήρθαν και οι εσωκομματικές βολές από τους «53».

Αδειασμα Πολάκη από Κυρίτση: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκφράζει ο Ξανθός

Ο πρώην βουλευτής και αρθρογράφος της “Αυγής” Γιώργος Κυρίτσης άδειασε, μάλιστα, δημοσίως τον Παύλο Πολάκη, δηλώνοντας πως το κόμμα το εκφράζει ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός (ο οποίος εμβολιάστηκε, και μάλιστα με AtstraZeneca).

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, όταν ο πρωθυπουργός έβαλε χθες το θέμα στην Βουλή, απλώς πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Και αντέστρεψε την συζήτηση zητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την σύγχυση με την χορήγηση του AstraZeneca:

«Ο Πολάκης ήταν στην Επιτροπή που έδωσε την οδηγία να το κάνουν οι κάτω των 60;  Ο Πολάκης άλλαξε μετά απόφαση και είπε συγγνώμη λάθος αποσύρεται, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;», ρώτησε.

O ίδιος ο Παύλος Πολάκης, απάντησε από το βήμα της Βουλης στις επικρίσεις της ΝΔ επιμένοντας και πάλι στην αμφισβήτηση των εμβολίων: Δήλωσε ότι δεν είναι… δοκιμασμένα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα γίνονται για την «κονόμα των εταιρειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr