Ο αρθρογράφος του Πούτιν μας αποκλύπτει τούς στόχους και τα σχέδια του

Με ένα άρθρο “γραμμής”, προφανώς εμπνευσμένο από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, με τίτλο “Η Ρωσία του μέλλοντος”, ο Πετρ Ακόποφ, που θεωρείται ως η “φωνή του Κυρίου” του, μας δίνει τη φιλοσοφία και το πλαίσιο της νέας “αυτοκρατορίας” που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το άρθρο του Ακόποφ έχει ως εξής:

Μετά το τέλος των εχθροπραξιών, όχι μόνο δεν θα υπάρξει η πρώην Ουκρανία, αλλά ούτε και η σημερινή Ρωσία θα υπάρχει. Η χώρα μας έχει ήδη αλλάξει – απλώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο βαθιές θα είναι οι αλλαγές, γιατί μέχρι στιγμής η διαδικασία μόλις έχει ξεκινήσει. Όμως η μετασοβιετική μεταβατική περίοδος έχει τελειώσει: η εποχή της ασάφειας, της διπλής πίστης, της αοριστίας και άλλων διλημμάτων. Θα ζήσουμε ξανά στην ΕΣΣΔ, αλλά όχι σε αυτήν που φοβούνται οι αντισοβιετικοί ή οι κομμουνιστές. Όχι, αρχίζουμε να χτίζουμε μια δίκαιη, αλληλέγγυα, κυρίαρχη Ρωσία. Αναβιώνοντας το καλύτερο που είναι ενσωματωμένο στον εθνικό μας κώδικα, δημιουργώντας και ενισχύοντας αυτό που θα μας επιτρέψει να πορευόμαστε συνειδητά και με πίστη.

Δεν έχουμε εναλλακτική: καμία άλλη Ρωσία δεν θα αντέξει τη δοκιμασία στην εποχή της παγκόσμιας καταιγίδας και της ανασφάλειας. Μια νέα Ρωσία δεν θα αναδυθεί ως δια μαγείας. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να οικοδομήσουμε αύριο τη νέα Ρωσία, παρά να κερδίσουμε σήμερα στο πεδίο της μάχης.

“Μπήκαμε στο μονοπάτι της Αλλαγής”

Αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει πνεύμα και θέληση, δύναμη και πίστη. Δεν θα πάρει ούτε ένα χρόνο ούτε μια δεκαετία . Αλλά έχουμε ήδη μπει σε αυτό το μονοπάτι, ακόμα κι αν εμείς οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουμε. Δεν ήταν ο Πούτιν που μας το επέβαλε αυτό, αλλά η ρωσική μας ιστορία, την οποία πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε και δεν θέλαμε να μάθουμε και να κατανοήσουμε.

Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα περάσει τη δοκιμασία και θα γίνει ισχυρότερη. Το πνεύμα της ρωσικής ιστορίας, το πνεύμα των προγόνων μας μας δίνει την ευκαιρία όχι απλώς να εξιλεωθούμε για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ – μας δίνει την ευκαιρία να επανορθώσουμε, μέσω της δημιουργίας, μέσω της αναβίωσης της Μεγάλης Ρωσίας. Αν δεν αδράξουμε την ευκαιρία, αν αρκεστούμε στα ερείπια του παλιού κόσμου, αν περιοριστούμε σε προσομοιώσεις και ρέπλικες, θα συντριβούμε, και ούτε καν από τους εχθρούς μας. Θα τσακιστούμε στο παγοδρόμιο της παγκόσμιας ιστορίας. Η δική μας ανικανότητα και τα ψέματα θα μας αποτελειώσουν. Επομένως, δεν έχουμε το δικαίωμα να αμφιβάλλουμε καν για την ικανότητά μας να πετύχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε ανάγκη.

“Ο Πούτιν στέρησε την εξουσία από την ολιγαρχία”

Τον τελευταίο καιρό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στέρησε την εξουσία από την ολιγαρχία. Ωστόσο, ένα μεγάλο τμήμα της λεγόμενης «σκεπτόμενης τάξης» μας συνέχισε να δρα (και να εκπαιδεύει τις επόμενες γενιές) με τη λογική: Υπάρχουν «εξελιγμενα στελέχη της κοινωνίας» που ξέρουν ποιες είναι οι σωστές σύγχρονες αξίες και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν δύναμη και χρήματα (για να τις επιβάλουν). Και υπάρχουν τα κοπάδια των πληβείων  που πρέπει να ομαδοποιηθούν και να παραπλανηοούν με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτή η «ελίτ», συμπεριλαμβανομένων των αυτόκλητων διανοούμενων, προσανατολίστηκε προς τη Δύση ως πρότυπο μίμησης και μετεξέλιξης αυτής της «βάρβαρης Ρωσίας».

Την τελευταία δεκαετία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει πραγματικά μεγάλες προσπάθειες για να εθνικοποιήσει τις ελίτ, αλλά το χάσμα, η οικονομική δύναμη και ο ρόλος, μεταξύ του λαού και της «ελίτ» παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις . Απέναντι στο σύνολο της  «ελίτ», υπάρχουν αρκετοί έντιμοι, εθνικά σκεπτόμενοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, και άνθρωποι της δημιουργίας. Αυτό όμως δεν έχει γίνει κατανοητό ούτε στη χώρα μας ούτε στη Δύση.

“Ούτε ένα βήμα πίσω – και στα τρία μέτωπα”

Αλλά όταν η Δύση αποφάσισε να «ακυρώσει» τη Ρωσία, χτυπώντας με κυρώσεις την περιουσία λίγων μόνο πλουσίων και διάσημων συμπολιτών μας, συνέβη το εξής εκπληκτικό: πολλά μέλη της «ελίτ» μας απλώς εγκατέλειψαν τη χώρα. Ναι, ήταν μπανάλ. Κάποιος από φόβο, κάποιος από την αδυναμία να συνεχίσει να «αναπνέει στον ίδιο τόπο, τον ίδιο αέρα με τα ζώα». Δηλαδή, δεν ήταν απλώς μια προδοσία των δικών μας ανθρώπων, αυτό που συνέβη ήταν αυτό που πολύ σωστά ονόμασε ο Πούτιν φυσική και αναγκαία διαδικασία αυτοκάθαρσης της κοινωνίας μας. Όλοι είδαν τι σημαίνει η Πατρίδα για οποιονδήποτε σε μια δύσκολη ώρα.

Αλλά δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής – όχι με την έννοια ότι δεν θα επιστρέψουν (πολλοί απλώς θα επιστρέψουν). Δεν έχουμε (η Ρωσία δεν έχει) πλέον δρόμο επιστροφής: δεν θα υπάρξει επιστροφή στην προηγούμενη αντιμετώπιση αυτών που τράπηκαν σε φυγή. Και θα απαξιωθούν όχι επειδή θα περιφρονηθούν ή θα στερηθούν τις επιχειρήσεις τους, ή επειδή προτίμησαν να μείνουν στις θαλαμηγούς τους . Το πλοίο (της Ρωσίας) απέπλευσε χωρίς αυτούς. Η διαμόρφωση μιας νέας ελίτ είναι πιο σημαντική για το έθνος”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr