Μπάιντεν Πούτιν

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει αύριο τα ονόματα των πρώτων μελών της κυβέρνησής του, όπως προανήγγειλε χθες ο Ρον Κλάιν, στενός σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος εργάζεται ήδη πυρετωδώς για τη μετάβαση από την εποχή Τραμπ, τόσο ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος όσο όμως και σημαντικοί ηγέτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα.

«Θα δείτε τις πρώτες επιλογές για την κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου την Τρίτη, αυτήν την εβδομάδα», είπε ο μελλοντικός προσωπάρχης του Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, χωρίς να αναφερθεί σε χαρτοφυλάκια ή σε συγκεκριμένα ονόματα.

«Πρέπει να αναμένουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα το κάνει ο ίδιος την Τρίτη», συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει υποσχεθεί μια «κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την Αμερική», συνεχίζει τη συγκρότηση της ομάδας του για τη μετάβαση, παρά τις προσφυγές στη δικαιοσύνη των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται έως σήμερα να αποδεχθεί την ήττα του στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

Αυτή η συμπεριφορά είναι «επιζήμια», είπε ο Ρον Κλάιν, όμως «αυτό δεν θα αλλάξει τα αποτέλεσμα του τι θα συμβεί την 20η Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ».

Κοντά στον Τραμπ και ο Πούτιν 

Στη στάση που κρατά ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν, τονίζοντας ότι «συμμερίζεται» τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε λόγο την Πέμπτη για «απίστευτη ανευθυνότητα» Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Από το newsroom του Economico με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή: economico.gr