Μπάιντεν Πούτιν
FILE PHOTO: Democratic U.S. presidential candidate and former Vice President Joe Biden speaks about responses to the COVID-19 coronavirus pandemic at an event in Wilmington, Delaware, U.S., March 12, 2020. REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Με μια ευθεία και δημόσια επίθεση που σόκαρε, και με «όπλο» τις αποκαλύψεις του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών των ΗΠΑ για ρωσικό δάκτυλο υπέρ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε νέο «Ψυχρό Πόλεμο» κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μπάιντεν: Ναι, ο Πούτιν είναι δολοφόνος!

Μιλώντας στο ABC και τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε, απερίφραστα, «δολοφόνο» τον ρώσο ομόλογό του και τον προειδοποίησε ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα».

Όταν στην συνέντευξη ο Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε με, άνευ προηγουμένου, σκληρή γλώσσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε ρώτησε αν πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος.

«Ναι, το πιστεύω», ήταν η απάντηση που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος. Και αναφερόμενος στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ περί ανάμιξης της Μόσχας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε αναφερόμενο και πάλι τον Βλαντιμίρ Πούτιν: «Θα πληρώσει τι τίμημα και θα είναι βαρύ. Θα το δείτε σύντομα».

Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Πριν από 24 ώρες το το Γραφείο Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τις ξένες παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η έκθεση παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα  οποία η Ρωσία παρενέβη εκτενώς στις αμερικανικές εκλογές στοχεύοντας στη «δυσφήμιση» της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν και στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Είναι ψυχρός σαν να μην έχει ψυχή”

«Τον γνωρίζω αρκετά καλά», είπε για τον ρώσο πρόεδρο ο Τζο Μπάιντεν στο ABC, προσθέτοντας: « Το πιο σημαντικό στη διαπραγμάτευση με ξένους ηγέτες, με βάση την εμπειρία μου, είναι να γνωρίζεις καλά τι είναι ο άλλος απέναντί σου» . Και στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Βαλντιμίρ Πούτιν «είναι τόσο ψυχρός σαν να μην έχει καν ψυχή».

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι προειδοποίησε τον Πούτιν για την απάντηση των ΗΠΑ στην ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τον περασμένο Ιανουάριο.

“Θα πληρώσει βαρύ τίμημα”

“Θα πληρώσει βαρύ τίμημα”, είπε ο Μπάιντεν. “Είχαμε μια μακρά συνομιλία… του είπα “σε ξέρω και με ξέρεις”… εάν επιβεβαιώσω ότι αυτό συνέβη [ρωσική ανάμιξη στις εκλογές] τότε ετοιμάσου”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το Κρεμλίνο πάντως αποκρούει τις καταγγελίες περί εμπλοκής της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπός του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε το περιεχόμενο της 15σέλιδης έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών «αβάσιμο». Ο ίδιος ωστόσο δήλωσε ότι η χώρα του αναμένει νέο γύρο κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της.

Πηγή: economico.gr