Όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στην «μάχη» της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας μοιάζει να «σαρώνει» τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν.

Ποσό-ρεκόρ τον Αύγουστο

Ο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν το ποσό ρεκόρ των 383 εκατομμυρίων δολαρίων το Σεπτέμβριο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής τους εκστρατείας, γεγονός που ενίσχυσε το οικονομικό προβάδισμα του Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν διαθέτει εντυπωσιακή οικονομική ρευστότητα 432 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανάρτηση, που έκανε στο Twitter, η διευθύντριά της, η Τζεν Ο’μάλι Ντίλον.

Έλλειψη ρευστότητας για Τραμπ

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ δεν ανακοίνωσε ακόμη το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε τον Σεπτέμβριο, αλλά είχε συγκεντρώσει 210 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο μαζί με την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία του Τραμπ απέσυρε προεκλογικές διαφημίσεις από Πολιτείες-«κλειδιά» για τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς φαίνεται ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα.

Πηγή: economico.gr