Μια προκλητική ανάρτηση/σχόλιο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, την ευκαιρία να υπενθυμίσει στην Άγκυρα τους τρόπους με τους οποίος παραβιάζει κάθε τόσο το Διεθνές Δίκαιο, «σφάζοντας με το βαμβάκι» τον Τούρκο πολιτικό.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter, του έγραψε ειρωνικά: «Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος – Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά».

Η απάντηση από την Αθήνα ήλθε σύντομα και ήταν «πληρωμένη», καθώς ο κ. Δένδιας έγραψε: «Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ. Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Άλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και κρατώντας το «καλύτερο για το τέλος», ο Νίκος Δένδιας συμπλήρωσε: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

Πηγή: economico.gr