Τζανακόπουλος εκκαθαρίσεις

«Μερικούς ακόμα νέους σαν τον «εκκαθαριστή» Τζανακόπουλο να εμφανίσει ως «νέα πρόσωπα» ο Τσίπρας, εξασφάλισε μακροχρόνια παραμονή στην αντιπολίτευση. Όχι οπωσδήποτε στην αξιωματική…»: Αυτή η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη στο twitter μάλλον αποτυπώνει, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, την πολιτική ζημιά που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου περί «εκκαθαρίσεων» στο Δημόσιο – μια δήλωση, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Οι “εκκαθαρίσεις” του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ  , μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αφήσει μηχανισμούς στη δημόσια διοίκηση να εμποδίζουν τις κυβερνητικές επιλογές.

«Νομίζω ότι (ως κυβέρνηση) επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και ετούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας.

Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως προκύπτει από το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

ΝΔ: “Στην γραμμή Τσίπρα – Πολάκη” ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων».

«Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. ”Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν” δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση.

Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία».

ΚΙΝΑΛ: Προκαλεί ανατριχίλα στους δημοκρατικούς πολίτες

Εντονη ήταν και η αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ στις δηλώσεις Τζανακόπουλου. «Η αναφορά σε “εκκαθαρίσεις” και η έννοιά τους προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη», τόνισε σε σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση μέσω της Αριστοτελίας Πελώνη κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει τι εννοεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ

Η επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με καθυστέρηση πολλών ωρών, και κάνει λόγο για «προπαγανδιστικό μηχανισμό» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνει, επίσης, ότι «είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων».

Επί της ουσίας, ωστόσο, απάντηση για την εμφυλιοπολεμική ρητορική του γραμματέα του δεν δίνει…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr