Ο ελληνικής καταγωγής, Τιμ Μαγιόπουλος, αναλαμβάνει τη θέση του CEO στη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευση της τράπεζας και την απόλυση των διευθυντών και του προκατόχου του, Γκρεγκ Μπέκερ.

Στο email του προς τους πελάτες της τράπεζας ο Τίμοθι – όπως είναι ολόκληρο το όνομά του – Μαγιόπουλος, σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσει, ανέφερε ότι «η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως εντός των ΗΠΑ».

«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε», πρόσθεσε ο νέος CEO, δηλώνοντας πως «από σήμερα (σ.σ χθες) αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία».

Οι πρώτες κινήσεις του

Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι η FDIC προστατεύει όλες τις υπάρχουσες και νέες καταθέσεις ενώ η τράπεζα θα ξεκινήσει εντός των ημερών και τις διασυνοριακές συναλλαγές. Αναφέρει επίσης ότι όλες οι καταθέσεις μεταφέρθηκαν σε μια νέα τράπεζα γέφυρα που δημιουργήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο για αυτόν τον σκοπό.

Επίσης, ενημέρωσε ότι όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις 9 και 10 Μαρτίου, δεν τέθηκαν προς επεξεργασία και ακυρώθηκαν.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αναλαμβάνει το ρόλο με «ταπεινότητα», «εμπειρία» και «εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

Η πρόσληψη του Μαγιόπουλου και η άμεση, σίγουρη προσέγγισή του, εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα ηρεμήσει τις αγορές και θα καθησυχάσει τους νευρικούς επενδυτές, γράφει η Daily Mail.

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers.

Η μητέρα του εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις, όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο Μαγιόπουλος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διετέλεσε γενικός σύμβουλος της Bank of America και εργάστηκε επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette.

Θεωρείται ειδικός και στο πρόσωπο του συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος αξιοπιστίας και ασφάλειας για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Μαγιόπουλος αναδείχθηκε στην πρώτη κατηγορία των «Legends in Law», στα Βραβεία Burton το 2007, ενώ το 2011, ονομάστηκε ένας από τους 500 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Lawdragon. Ο Μαγιόπουλος έλαβε, επίσης, το βραβείο επιλογής των εργαζομένων της Glassdoor ως Διευθύνων Σύμβουλος με την υψηλότερη βαθμολογία το 2017.

Ο Μαγιόπουλος ήταν παντρεμένος με την Amy Lefkof και έχουν δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr