Ανδρέας Παππάς

Η αμερικανική γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του  Ελληνοαμερικανού Υποστράτηγου Ανδρέα Π. Παππάς ως επικεφαλής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με βαθμό Στρατηγού, στο  Φορτ Μπραγκ, Βόρεια Καρολίνα.

Ο Πόπας υπηρετεί επί του παρόντος ως Διευθυντής στο Κοινό Επιτελείο στην Ουάσινγκτον.

Στο ρόλο αυτό, επικουρεί τον Πρόεδρο στο ρόλο του συμβούλου του Προέδρου και του Υπουργού Άμυνας, συντονίζει και διευθύνει τις δραστηριότητες του Κοινού Επιτελείου προς υποστήριξη του Προέδρου και υπηρετεί ως Γενικός Επιθεωρητής Προσωπικού.

Ο Υποστράτηγος Παππάς είναι ο ανώτερος Ελληνοαμερικανός στο Υπουργείο Άμυνας.

Με καταγωγή από το Ουισκόνσιν, ο Πόπας αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Γουέστ Πόιντ και ανατέθηκε το 1988.

Η Grecian Delight στηρίζει την Ελλάδα

Το 2021, ο Παπάς ήταν μεταξύ των παρουσιαστών βραβείων στο Ίδρυμα της Ημέρας του OXI της Ουάσιγκτον. Τα Βραβεία Υπηρεσίας της Ημέρας του ΟΧΙ  απονέμονται κάθε χρόνο σε έναν άνδρα και μια γυναίκα που έχουν αναλάβει θαρραλέα δράση που συνέβαλε στην προώθηση ή τη διατήρηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ για τις ενέργειες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το απίστευτο θάρρος που επέδειξε ο ελληνικός λαός.

Με έδρα το Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας, η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των (FORSCOM) αποτελείται από περισσότερους από 750.000 στρατιώτες του τακτικού Στρατού, του Αμερικανικού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς του Στρατού.

Η FORSCOM είναι η μεγαλύτερη διοίκηση του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και πάροχος εκστρατευτικών, περιφερειακά δεσμευμένων, ικανών για εκστρατεία χερσαίων δυνάμεων σε μαχητές διοικητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr