Το Twitter πρόκειται να αφαιρέσει λογαριασμούς χρηστών που είναι ανενεργοί εδώ και αρκετά χρόνια, δήλωσε μέσω σχετικής ανάρτησης ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Ίλον Μασκ.

Επιπλέον, ο Μασκ πρόσθεσε ότι οι χρήστες στην πλατφόρμα micro-blogging θα μπορούσαν να δουν μια πτώση στον αριθμό των ακολούθων.

Σύμφωνα με την πολιτική του Twitter, οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται στον λογαριασμό τους τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες για να αποφύγουν την οριστική κατάργηση λόγω παρατεταμένης αδράνειας.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Μασκ «απείλησε» να εκχωρήσει σε άλλη εταιρεία τον λογαριασμό στο Twitter της Εθνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας των ΗΠΑ, αφού ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός σταμάτησε να δημοσιεύει περιεχόμενο στις 52 επίσημες ροές του Twitter σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε μια ετικέτα Twitter που υπονοούσε κυβερνητική εμπλοκή στο εκδοτικό της περιεχόμενο.

Επιπλέον, το Twitter τον περασμένο μήνα αφαίρεσε το μπλε σηματάκι πιστοποίησης από το προφίλ χιλιάδων χρηστών, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, δημοσιογράφων και πολιτικών.

Ο Μασκ έχει κάνει την επαλήθευση λογαριασμού μέρος της συνδρομής Twitter Blue, μια κίνηση που σύμφωνα με τον ίδιο θα αντιμετωπίσει το ζήτημα των λογαριασμών bot στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, δριμύ κατηγορώ εναντίον του τρόπου με τον οποίον ο Ίλον Μασκ διοικεί το Twitter εξαπέλυσε προ ημερών ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε αναρτήσεις του όλα «όλα κινούνται πτωτικά» και πως ο Μασκ δεν «έπρεπε να προχωρήσει» με την εξαγορά.

Τη συζήτηση προκάλεσαν χρήστες του Bluesky, μιας νέας πλατφόρμας που διαφημίζεται ως πιθανή εναλλακτική λύση στο Twitter.

Ρώτησαν τον Ντόρσεϊ αν πίστευε ότι ο Μασκ είναι ο κατάλληλος ηγέτης για το Twitter: «Όχι. Ούτε νομίζω ότι ενήργησε αμέσως αφού συνειδητοποίησε ότι ο συγχρονισμός του ήταν κακός. Ούτε νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να είχε αναγκάσει την πώληση», έγραψε ο Ντόρσεϊ. Πρόσθεσε ότι είναι χαρούμενος που δημιουργούνται νέες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως η Bluesky.

Σημειώνεται ότι ο Ντόρσεϊ υποστηρίζει την Bluesky από το 2019, όταν ήταν ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr