Ελπιδοφόρος Νέα Υόρκη

Επιχείρηση αποκατάστασης των σχέσεων με την Αθήνα έβαλε  σε εφαρμογή ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά την θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η παρουσία του στην Νέα Υόρκη στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής έγινε τεράστια προσπάθεια να διασφαλιστεί μια συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος φθάνει σήμερα στην Νέα Υόρκη για την γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Τελικώς, ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη συνάντηση θα υπάρξει – αντί αυτής ο Ελπιδοφόρος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη που θα κάνει την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ground Zero και θα τον ξεναγήσει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ακύρωσε την συνάντηση με τον Ελπιδοφόρο ο Ν. Αναστασιάδης

Σε ακύρωση της συνάντησής του στην Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής προχώρησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ως επίσημη αιτιολογία για την ακύρωση της συνάντησης, δόθηκε το «βεβαρημένο πρόγραμμα» του προέδρου Αναστασιάδη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές που επικαλούνται τα κυπριακά ΜΜΕ – συμπεριλαμβανομένου του κρατικού ΡΙΚ – η απόφαση ελήφθη μετά την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στην Νέα Υόρκη στην αμερικανική μεγαλούπολη, και τη φωτογράφησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αιφνιδίασε την κυπριακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr