Ερντογάν ΗΠΑ

Νέα επίθεση κατά της Ουάσιγκτον εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους αντιαμερικανικούς τόνους μία ημέρα μετά την «ρουκέτα» του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι οι ΗΠΑ βρίσκονταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Γαλλία, για την επικριτική τους στάση ως προς το κύμα καταστολής των διαδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές. Είναι πολιτικά υποκινούμενα και αυτό είναι προφανές, είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε αυτά. Μέσα σε όλα, ανακατεύονται και οι ακαδημαϊκοί. Αλλά δεν θα γίνουν ποτέ όσα έγιναν στο Γεζί» είπε αρχικά ο Ερντογάν.

“Δεν ντρέπεστε για όσα έγιναν πριν από τις εκλογές σας;”

Και συνέχισε, εξαπολύοντας πυρά κατά των ΗΠΑ και του Εμμανουέλ Μακρόν: «Θα μπορούσαμε εμείς ποτέ να εμπλακούμε στη χώρα και στα πανεπιστήμιά σας; Τί έχουν να πουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτό; Καταδικάζουν αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, αλλά εγώ να πω στις ΗΠΑ το εξής: δεν ντρέπεστε για όσα έγιναν πριν από τις εκλογές σας; Για τις εκατέρωθεν απειλές, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί; Ο ρατσισμός σας έφτασε στο ταβάνι. Δεν ντρέπεστε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών και τις δολοφονίες μαύρων πολιτών; Πώς τα εξηγείτε όλα αυτά;».

Επίθεση και κατά Μακρόν

«Ο Μακρόν στέλνει μήνυμα εκ μέρους της ΕΕ. Κύριε Μακρόν, φροντίστε πρώτα τα Κίτρινα Γιλέκα» πρόσθεσε, επιτιθέμενος – για μια ακόμη φορά – και στον Γάλλο πρόεδρο.

Πηγή: economico.gr