Ο Ερντογάν δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση των Ευρωπαίων αρχηγών στο Κίσιναου

Η σύνοδος των πολιτικών αρχηγών της Ευρώπης στο Κίσιναου της Μολδαβίας θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της επονομαζόμενης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που συστήθηκε λόγω των πολεμικών συρράξεων στην Ουκρανία, ενώ συμμετέχουν σε αυτή πολιτικοί αρχηγοί από όλα τα ευρωπαϊκα κράτη, ανεξαρτήτως συμμετοχής τους και στην Ε.Ε. Η EPC απαριθμεί 40 μέλη, μεταξύ αυτών όλα τα 27 κράτη- μέλη της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία.

Η επερχόμενη σύνοδος που θα διεξαχθεί λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας θα είναι η 2η τέτοιου είδους μετά την εναρκτήρια σύνοδο τον περασμένο Οκτώβριο στη Πράγα.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο Ερντογάν είχε παρευρεθεί κανονικά, μάλιστα είχε έρθει σε ρήξη και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο δείπνο μετά τη συνεδρίαση.

Όλα αυτά ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων του τούρκου προέδρου που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκεύη, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη Σύνοδο έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη Μολδαβική πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες του Politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr