Ερντογάν Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας μπορεί να έδωσε μάθημα αυστηρής διπλωματίας στην χθεσινή του σύγκρουση με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν όμως μάλλον έβλεπε… άλλη συνέντευξη Τύπου.

Σήμερα, στην πρώτη του δήλωση μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ο τούρκος πρόεδρος έκανε δικό του απολογισμό υποστηρίζοντας ότι ο Τσαβούσογλου ήταν εκείνος που έθεσε τα όρια:

«Ο υπουργός μας των Εξωτερικών του έθεσε τα όριά του, τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον Τσαβούσογλου να σιωπήσει»», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στον Νίκο Δένδια. « Είχαμε μία ζεστή ατμόσφαιρα στην πρώτη συνάντηση, αλλά μετά το πράγμα πήγε αλλού», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν, τράβηξε ακόμη πιο πολύ το σχοινί, δηλώνοντας ότι αφού δεν έχει δικαίωμα η Τουρκία να διορίζει τον πατριάρχη, έτσι δεν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα να διορίζει μουφτή στη Θράκη για τους μουσουλμάνους.

Στη συνέχεια στράφηκε στα κατεχόμενα, όπου το “συνταγματικό δικαστήριο” απαγόρευσε τα θρησκευτικά μαθήματα κορανίου, στη βάση της κοσμικότητας. Ο Ερντογάν έψεξε τους τουρκοκύπριους ότι δεν εφαρμόζουν τις αρχές της κοσμικότητας με αυτή την απόφαση.

Πηγή: economico.gr