Ο Ερντογάν όρισε άτυπο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ανέλαβε με εντολή Ερντογάν, και καθήκοντα άτυπου “Κυβερνήτη” των κατεχομένων με στόχο τον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο σε όλα τα πεδία. Εποπτικό ρόλο έχει η “πρεσβεία” της Τουρκίας στα κατεχόμενα, που διεκπεραιώνει τις εντολές και ενημερώνει την Άγκυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το καθεστώς Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς και με τις παρεμβάσεις του επιχειρεί να περιορίσει τον ρόλο τους. Είναι προφανές πως η τοποθέτηση σε σημαντικές θέσεις εποίκων επιβεβαιώνει τα πιο πάνω και ενισχύει με αυτόν τον τρόπο τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ Άγκυρας και κατεχομένων.

Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, η οποία δείχνει την εξάρτηση από την Τουρκία ακόμη και σε θέματα διαφθοράς, είναι το πώς αξιοποιείται το λεγόμενο υπουργείο τουρισμού του ψευδοκράτους. Έχοντας την αρμοδιότητα για την έκδοση και ανανέωση αδειών του καζίνο το “υπουργείο” αποτελεί για πολλούς το μήλον της Έριδος.

Αξιωματούχοι του ψευδοκράτους που θήτευσαν στο “υπουργείο” αυτό έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία και διαφθορά. Ένας πρώην ψευδοπρωθυπουργός και “βουλευτής”, ο Χουσεϊν Οζκιουργκιούν, αναγκάσθηκε να μεταναστεύσει στην Τουρκία όταν ξεκίνησε εναντίον του έρευνα για θέματα δωροδοκίας.

Είναι σαφές πως εκτός των παρεμβάσεων, που έχουν να κάνουν με τον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου, υπάρχουν και προσωπικές δράσεις, επιχειρηματικού χαρακτήρα από την οικογένεια Ερντογάν και τους φίλους του. Το σχέδιο Κύπρος, έχει αναλάβει ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Η επόμενη “προέλαση” των επιχειρηματιών αυτών θα είναι η περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr