Ερντογάν Ελλάδας

«Καλά νέα από την ανατολική Μεσόγειο » και τις παράνομες έρευνες του Oruc Reis, δήλωσε πως αναμένει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνοντας νέες έμμεσες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν προειδοποίησε για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, εμφανιζόμενος όμως ταυτόχρονα υπέρ του διαλόγου με τις «παράκτιες χώρες της ανατολικής Μεσογείου».

Με τις δηλώσεις αυτές, ουσιαστικά ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί εμμέσως με γεωτρήσεις από την στιγμή που αναμένει «καλά νέα» από τις έρευνες, ενώ επιμένει και σε διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο με την συμμετοχή και των τουρκοκυπρίων.

«Δεν θα μας αγνοήσει κανείς στο θέμα των φυσικών πόρων”

«Η χώρα μας, η οποία κουβαλά στους ώμους της το βάρος κάθε εξέλιξης στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποδέχεται επ’ ουδενί να την αγνοούν στο θέμα των φυσικών πηγών ενέργειας.

Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, διατηρήσαμε τη υπομονή και τη ψυχραιμία μας στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας σε αυτό το θέμα κινείται με την αυτοπεποίθηση που της προσέδωσε το γεγονός ότι έχει δίκιο» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

«Δεν σηκωνόμαστε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε ότι το συντομότερο η ΕΕ θα απελευθερωθεί από την έλλειψη στρατηγικής που την έχει απομακρύνει από την Τουρκία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γλώσσα των απειλών και των εκβιασμών δεν ωφελεί» συμπλήρωσε.

«Η πρότασή μας για διάσκεψη των παράκτιων χωρών της ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι τουρκοκύπριοι δείχνει την επιθυμία μας για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου» κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή: economico.gr